17 nov 2016

DRŽAVNO PRVENSTVO V SLEDENJU 2016

0 komentarjev

Kinološko društvo Ptuj je pripravilo finale državnega prvenstva psov v sledenju.

Na ptujskih ravnicah je bilo živahno saj so se preizkusili najboljši psi v sledenju.

Prireditev, smo izvedli 4. In 5. novembra 2016, udeležilo se je 35 tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov in društev. Med tekmovalci pa so bili tudi štirje iz domačega društva. Prireditev je bila odlično organizirana, kar je botrovalo zadovoljstvo vseh tekmovalcev ne glede na njihove dosežene rezultate.

Sodniki preizkušnje so bili Brane Puš, Miran Marš in Viktor Smerdel.

Tekmovalci so bili razdeljeni v tri zahtevnostne razrede, FPR1, FPR3 in IPO-FH.

Po najzahtevnejši stopnji IPO-FH je tekmovalo pet tekmovalcev, prvo mesto (179 točk) Dani Lipič s psičko Roka od Mirne MS, ŠKD Goričko, drugo mesto (170 točk) Zlatko Voglar s psičko Gipsy Leomegy, KD Ptuj, tretje mesto (166 točk) Miroslav Kolar s psičko Rena Divjajaga, KD Grosuplje.

Po IPO1-FPR1 je tekmovalo 18 tekmovalcev, prvo mesto (97 točk) Jože Gradišar s psičko Aura Marenberska, KD Trbovlje, drugo mesto (95 točk) Silvester Lovrenčič s psom Abas Dux Winedorum, ŠKD Ljutomer, tretje mesto (95 točk) Vinko Ledinek s psom Garp PD Jurečka, KD Koroško.

IPO3-FPR3 je tekmovalo enajst tekmovalcev, prvo meto (92 toč) Tomaž Režonja s psom Erja Marshall Dogs, KD Koroško, drugo mesto (84 točk) Iva Lipovac s psom OzzY, KD Grosuplje, tretje mesto KD 82 točk) Bogomir Rudež s psom Argo, KD Sežana.

Druženje tekmovalcev je bilo sproščeno in veselo iz njihovega zadovoljstva je bilo razbrati, da radi pridejo na Ptuj v naše najstarejše slovensko mesto. Saj ni samo najstarejše ampak je tudi prijazno in gostoljubno.

Na zaključku tekmovanja so vsi tekmovalci prejeli pisna priznanja, najboljši trije v vsaki disciplini pa pokale.

Državni prvak po najzahtevnejši disciplini IPO-FH je postal Zlatko Voglar s psičko Gipsy Leomegy, KD Ptuj, disciplina IPO3-FPR3 Tomaž Režonja s psom Erja Marshall Dogs, KD Koroško, disciplina IPO1-FPR1 Jože Gradišar s psočko Aura Marenberska, KD Trbovlje.

Podeljeni so bili tudi pokali ekipnega tekmovanja za leto 2016, prvo mesto KD Grosuplje, drugo mesto KD Ajdovščina, tretje mesto KD Ptuj.

Prehodni pokal po programu IPO-FH je osvojil Zlatko Voglar, KD Ptuj.

Prehodni pokal ekipnega tekmovanja je osvojilo KD Grosuplje.

Vodja prireditve kinolog Elvis Denič se je iskreno zahvalil vsem tekmovalcem za udeležbo, vsem sodnikom in seveda vsem kinologom, ki so pomagali pri organizaciji in delu, da se je lahko tekmovanje uspešno končalo, tekmovalcem pa čestital za dosežene rezultate.

K zaključnemu pozdravu in čestitkam se je pridružil tudi kinološki sodnik g. Miran Marš, ki je v imenu Kinološke zveze izrekel zahvalo organizatorju in vsem udeležencem tekmovanja.

Milica Mohr

[na vrh]
O avtorju